XV Bitwa o Wawel - Mistrzostwa Polski ACES 2025

Zawody i imprezy ACES
samolocik
Rookie

Re: XV Bitwa o Wawel - Mistrzostwa Polski ACES 2025

Post autor: samolocik »

O... dziękuję Krzysiek za film, w dodatku super zmontowany :D
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Post autor: mirolek »

Nie napisałem juz przed zawodami bo nie potrafiłem się zalogować na forum :shock: dziś też rozwiązywałem kilka razy test aby tu wrócić ... nie jest lekko na tym forum z logowaniem :roll:

Poniżej oficjalne wyniki WW2
Obrazek

Wyniki WW1
Obrazek
Oczywiście poproszę NC1 Karola Wdowikowskiego o wpis wyników do Co-Re choć nie wierze w sukces tej prośby, mimo 5-ciu z mojej strony maili do Karole w tym temacie wyniki z zeszłego roku nie zostały wpisane :cry:

Zmontowałem też filmik z mojej perspektywy ....https://youtu.be/mWkYSuweniA

a zakończenie imprezy odbyło sie w kameralnych warunkach u mnie w ogrodzie...kto nie dojechał niech żałuje ;)
Obrazek

Dziękuję wszystkim za przyjazd do Krakowa i start w ostatniej Bitwie o Wawel ... historia 15 zawodów które organizowałem chyba dobiegła końca, czas na przekazanie dalszych edycji młodszym organizatorom lub zakończenie projektu.
ms
endriuRC
Rookie
Kontakt:

Post autor: endriuRC »

Serdeczne podziękowania za sprawną organizację zawodów. Bardzo dobra rywalizacja przez kilka godzin wymęczyła mnie do ostatnich sił. Debiut udany pomimo zajętego miejsca oraz gasnącego silnika przez słabą regulację iglicą, natomiast brak wlatania w model bylo widac gołym okiem ale nie będę tutaj zwalał winy na sprzęt a brak umiejętności i kupa nerwów jak to w debiucie 🤣. Na zakrętach bardzo zwalniałem model był ciut za ciężki na ogon. Strat żadnych nie poniosłem a w jednej rundzie 4x miałem taśmę na skrzydle ale to nie ESA ze bardzo łatwo ją zerwać. Raz jeszcze dziękuję i przyłożę wszelkich starań zeby na następnych zawodach było dużo lepiej w opanowaniu modelu. Podziwiałem natomiast kunszt pilotażu innych pilotów i powiem szczerze rewelacja ! Miło było popatrzeć jak chłopaki wariują na niebie zdobywając punkty. Ja się zabieram za trening a teraz pozostaje czekać do Płocka. Do zobaczenia... Pozdrawiam !
Huraaaa!!
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Debiut chyba udany, bez kolizji i straty modelu ;) ... a że czasem silnik zgaśnie albo kręci w trzeciej rundzie mniej obrotów niż w pierwszej to niestety cały urok tej zabawy.
Latanie skalowanymi modelami jest zupełnie inne niz ESA , zabawa polega na tym samym ale modele w powietrzu zupełnie inaczej reagują i czuje się, że mają swoją masę i bezwładność. Prędkość dwukrotnie większa ale czasu na reakcje chyba 4x mniej niż w ESA i do tego trzeba się przyzwyczaić ... ważne aby dawało to frajdę a wyniki jak zawsze przychodzą z czasem, są pochodną treningu i iskierki szczęścia w danym dniu ;)

ms
Awatar użytkownika
Jacek
Rookie
Kontakt:

Post autor: Jacek »

mirolek pisze: pn cze 09, 2025 9:22 am Oczywiście poproszę NC1 Karola Wdowikowskiego o wpis wyników do Co-Re choć nie wierze w sukces tej prośby, mimo 5-ciu z mojej strony maili do Karole w tym temacie wyniki z zeszłego roku nie zostały wpisane :cry:
Mirku, podeślij mi na maila zeszłoroczne (i tegoroczne również) wyniki - najlepiej surowego, edytowalnego excela. Dużo zawodników w ACESie nie lata, to w wolnej chwili ogarnę temat :)
Pozdrawiam
Jacek Owczarczak
NC2 ESA
marekb
Rookie

Post autor: marekb »

Trochę zdjęć z zawodów w linku pod spodem
https://photos.app.goo.gl/GM5xCwdounpvhsZR6
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Super :)
Dopiero po oglądnięciu zdjęć zdałem sobie sprawę, że latały 3 różne Thun-y :lol:
ms
Awatar użytkownika
kri3tof
Kontakt:

Post autor: kri3tof »

Dzięki za zdjęcia. A ten "szwajcarski szturmowik" robi furorę :D
Pozdrawiam,
Krzysiek
endriuRC
Rookie
Kontakt:

Post autor: endriuRC »

kri3tof pisze: sob cze 14, 2025 12:22 pm Dzięki za zdjęcia. A ten "szwajcarski szturmowik" robi furorę :D
Cześć.

Doszedłeś co było przyczyną utraty zasięgu ?
Huraaaa!!
Awatar użytkownika
kri3tof
Kontakt:

Post autor: kri3tof »

Jeśli dobrze pamiętam to w sumie 5 osób miało jakieś problemy z zasięgiem. Mógł mi się też wypiąć gold od zasilania. Tak czy siak jeden kadłub skończył w żółtym pojemniku na plastik :)
Pozdrawiam,
Krzysiek
ODPOWIEDZ