1 Bitwa o Sosnowiec

Zawody i imprezy ESA
endriuRC
Rookie
Kontakt:

Re: 1 Bitwa o Sosnowiec

Post autor: endriuRC »

mirolek pisze: wt kwie 08, 2025 8:51 am
Ja ze swojej strony jestem za dopisaniem zawodów do kalendarza.
też popieram ... jesteśmy na starcie sezonu i powinniśmy termin uwzględnić.

Z treści wpisów wnioskuję, że rusza dopiero proces tworzenia stowarzyszenia.
Uzgodnienia miejsca i finansowania zawodów sa również w fazie początkowej i wiele się może jeszcze zdarzyć.
Cel jest super i mam nadzieję, że wszystko się poukłada po pomysli organizatora a fakt, że zawody sa w kalendarzu i powinny się odbyć działa też motywująco na włodarzy miast i gmin.

Trzymam kciuki i chciałbym spotykać więcej takich wkręconych w aircombat gości jak endriuRC :)

ms
Ecik pisze: wt kwie 08, 2025 8:14 am Wydaje się że Jacek wyraził się jasno, że na zawodach wypowiedzą się zawodnicy, więc nie ma jeszcze dramatu. Z drugiej strony to szkoda że inni piloci nie wypowiadają się na forum, pewnie oszczędają swoje smartfony żeby się nie wyklikały.
Ja ze swojej strony jestem za dopisaniem zawodów do kalendarza.
Dziękuję Panowie za wsparcie !

Tak Mirku jestem bardzo wkręcony w Kombat :D
Huraaaa!!
Arczi1974
Rookie
Kontakt:

Post autor: Arczi1974 »

Jestem za Zawodami w Sosnowcu. Nie gaśmy zapału w zarodku jak "strażacy". Niech się rodzi nowa miejscówka. I być może nowi zapaleńcy do ESA.
ArturB Arczi
Wodzu
Ace Pilot

Post autor: Wodzu »

Też popieram aby zawody w Sosnowcu włączyć do PP.
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
rwelon
Rookie

Post autor: rwelon »

Nową inicjatywę, założenie stowarzyszenia i organizację zawodów w nowym miejscu (choć to Sosnowiec t.j. po drodze z Z-cia do K-wic ;) ) powinniśmy USZANOWAĆ, POCHWALIĆ, a nawet w miarę możliwości im POMÓC.
Jestem osobiście z synem za dopuszczeniem zawodów do PP, tym bardziej, że to nowe miejsce, nowi organizatorzy, nowe stowarzyszenie, któremu nie można podcinać skrzydeł w momencie kiedy się uruchamia.

PS. Należy odróżnić wątek przyszłych zawodów w Sosnowcu od Bemowa 2024, ponieważ są to moim zdaniem 2 inne sytuacje.
Pozdrowienia
endriuRC
Rookie
Kontakt:

Dziękuję Panowie wiele to dla mnie znaczy że tak wspieracie. Jestem po wizycie u kierownikiem stadionu AKS NIWKA. Zaprezentowaliśmy modele ww1 oraz ww2 w locie zrobiliśmy mega pozytywne wrażenie na władzach stadionu mówią że ta impreza na pewno będzie cykliczna. Duma mnie rozpiera bo jest to moje marzenie żeby zorganizować swoje zawody ! :D czekam teraz na potwierdzenie dotacji na zawody I jedziemy z tematem. Na miejscu będzie dostęp do toalety oraz prądu.
Załączniki
20250409_115812-min.jpg
20250409_123403-min.jpg
20250409_121816-min.jpg
20250409_121814(0)-min.jpg
20250409_121805-min.jpg
20250409_121750-min.jpg
20250409_121749-min.jpg
20250409_123406-min.jpg
20250409_120307.jpg
Huraaaa!!
Awatar użytkownika
mirolek
Ace Pilot
Kontakt:

Post autor: mirolek »

rozległy teren, super miejscówka na zawody - oby się udało :)

ms
endriuRC
Rookie
Kontakt:

mirolek pisze: czw kwie 10, 2025 11:02 am rozległy teren, super miejscówka na zawody - oby się udało :)

ms
Czekam na odzew wydziału organizacji aby napisać papiery na tzw Konkurs. Jak tylko cokolwiek się dowiem odrazu dam znać :D. W międzyczasie zakupiliśmy krepinę oraz tekturę aby zrobić ok 250 wstążek
Huraaaa!!
Ecik
Ace Pilot

Post autor: Ecik »

Zapał godny podziwu. 👍
endriuRC
Rookie
Kontakt:

Ecik pisze: pt kwie 11, 2025 7:40 am Zapał godny podziwu. 👍
Wypowiem się odnośnie organizacji i mojej historii.

Rok temu w Zawierciu rozpocząłem przygodę z AirCombatem, od tych zawodów nie moge się z nim rozstać choćby na chwilę. Próbowałem zorganizować zawody jeszcze w tamtym roku w 3 miastach lecz bez większego rezultatu poprostu mnie olewali. Nie poddałem się zmotywowany licznymi sukcesami w tej dyscyplinie właśnie w 2024r

2msc temu postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce patrząc w lustro powiedziałem do siebie kto jak nie ja! ?

Założyłem stowarzyszenie z grupką sympatyków modelarstwa lecz w tym wypadku najbardziej chory na tym punkcie jestem JA 😂. I oto od 31Marca jestem Prezesem Sportowego Klubu Modelarskiego Zagłębie.

Pierwsza moja myśl to ogarnąć porządną dzierżawę pod lotnisko oraz organizacja zawodów to mój priorytet. Chcę dać z siebie 120% wkładu aby zawodnicy po zawodach byli zadowoleni że mogli uczestniczyć w Bitwie o Sosnowiec.

Jesteś świadomy że jest to dla mnie coś nowego i dużo może wyjść w "praniu" lecz chciałbym jak najmniej takich potknięć. Mam nadzieję że niedługo będę mógł wstać rano i powiedzieć w końcu nadszedł dzień zawodów i jestem ich organizatorem.

Całą atmosferę nakręcają urzędnicy miasta Sosnowiec którzy naprawdę z uśmiechem każdy mój pomysł chwalą są godni podziwu żetak niszowe modelarstwo jest w naszej grupie propagowane i orzedewszystkim widzą w nas zapał do tego.

W środę byliśmy na rozmowach z kierownikiem stadionu AKS Niwka jak już pisałem w osobnym poście, po rozmowach odnośnie zawodów Kierownik zaproponował nam abyśmy 17maja wystawili się na stadionie z modelami na którym odbędzie się piknik przedszkolny gdzie przyjdzie mnóstwo ludzi i zaprezentowali swoje umiejętności. Oczywiście odrazu się zgodziliśmy bo przecież po to jesteśmy aby ludzie pokazywać czym tak naprawdę się zajmujemy jako Klub.

Jako niespodziankę zaprezentujemy małą bitwe powietrzną na kilka samolotów.
Huraaaa!!
TBaki
Rookie

Post autor: TBaki »

No i super. Więcej takich ludzi i dźwigniemy te combaty z zapaści :-) Brawo Andrzej
ODPOWIEDZ