Regulamin ACES
Re: Regulamin ACES
Cześć,
Jestem za ujednoliceniem regulaminu. Czy od tego sezonu czy od przyszłego kwestia do dogadania, ale na pewno dążyłbym do wspólnych reguł.
Jestem za ujednoliceniem regulaminu. Czy od tego sezonu czy od przyszłego kwestia do dogadania, ale na pewno dążyłbym do wspólnych reguł.
Każda narodowość ma swoje trochę odmienne regulaminy, to dla czego my mamy mieć jakiś? wspólny regulamin. Regulamin WWI jest całkowicie chora.
Aquarius, ale z tymi śmigłami to tylko o spalinę chodzi….
Pozdrawiam Wojtek
Tylko trening czyni mistrza
Wodzu pisze: ↑pn maja 22, 2023 1:43 pm Cześć.
Już niedługo zawody w Płocku, a potem w Krakowie, na Słowenii i w Zagajach. Mamy w WW I cztery odstępstwa o regulaminu międzynarodowego a imprezy mamy mieszane. Może zrezygnowalibyśmy z trzech punktów tj:
1. Śmigło do czterotakta max. suma 15 - zmienić na 14.
2. Dozwolone karabiny na skrzydłach - zmienić na brak karabinów.
3. Dwie minuty czasu przygotowawczego - zmienić na ostry start.
Co Wy na to ?
P.S. Konstrukcji skrzydeł na razie bym nie zmieniał, bo jeszcze wiele osób ma stare skrzydła typu styropian - fornir,balsa.
Prościej i bez komplikacji będzie dostosować się do międzynarodowego regulaminu, mniej zamieszania i kombinacji, jednolite zasady...
Tak jak Wodzu napisał.
Jedyne co mnie ogromnie wnerwia i tego nie lubię to mieszanie rund WWI-WWII.
Dostosowanie regulaminu dotknie nas wszystkich w taki sposób że nas wszystkich będą sprawiedliwie dotyczyć.
Jestem za ujednoliceniem regulaminu z międzynarodowym...
Gdyby Nas było na zawodach 20 i więcej to można by nie mieszać, ale jak przyjedzie np. 6 to robią się bardzo długie przerwy między rundami z powodów technicznych, napraw, regulacji itp. To głównie o to chodzi
Pozdrawiam Wojtek
Pogo, a jeździsz na międzynarodowe zawody i wiesz co jest zapisane, czy tylko tak se bazgrasz, w końcu po co nam nasz regulamin niemcy go już mają, a na MS i tak go zmienią żeby chołota czasem nie wygrała.
Jako potencjalna "hołota" wybieram się pierwszy raz na MS żeby się dobrze pobawić i wolałbym nie zderzyć się z zastrzeżeniem , że ma coś ze swoimi modelami niezgodnie z obowiązującym regulaminem.tak go zmienią żeby chołota czasem nie wygrała
To czy latamy w kraju ww1 spaliną na śmigle 10x5 czy 10x4 dotyczy już chyba ..... tylko 4 osób??? ... może 5-ciu a za rok czy dwa spalinowe 4T będzie już naprawdę muzealnym rozwiązaniem. Reszta zawodników lata na elektryce czyli mamy naprawdę olbrzymie pole do dyskusji Jak się umówimy to tak będzie a ostry start i brak karabinów to już chyba w zeszłym roku wszyscy respektowali i moim zdaniem wystarczy tylko potwierdzić w Płocku że tak ma już być a skrzydła proponuję jeszcze w tym roku zostawić do ich naturalnego zniszczenia i zostanie na przyszły rok albo goła pianka albo konstrukcja.
ms