Pobawiłem się troche kolorami.
Polikarpow I-16 Rata
Re: Polikarpow I-16 Rata
Żebyś bawił się kolorami niewiem jak to i tak jest brzydki, ruski i do tego nielot, ale praca dobra, tylko szkoda wysiłku na takie coś.
Ecik - o gustach się nie dyskutuje. On jest tak brzydki, że aż ładny... Po wielogodzinnym gapieniu się na elementy i sylwetkę muszę przyznać, że trochę go polubiłem. Jak próbujesz narysować metodą "reverse engineering" to co pierwsi projektanci obmyślili to trochę doceniasz ich wysiłek.
W tym modelu brakuje wielu szczegółów ale myślę, że oddałem jego urok.
Model jest malutki. Powiedziałbym tyci. Do kombatu to tylko dla chwały i to do potęgi trzeciej... Jest mniejszy niż model ESA.
Polecieć- raczej poleci (po poprawkach i odchudzaniu).
Kingcobra i Karaś też się robią.
W Karasiu dobija mnie kabina - przejścia miedzy obłościami i płaskim oszkleniem to masakra...
A w P63 bawię się w prowadzenie popychaczy do sterów.
Kilka fotek z procesu produkcyjnego. Mam trochę czerwonego PLA więc drukuje z niego detale. Kadłub i skrzydła oczywiście przezroczyste.
U mnie stery zielone, przód kadłuba też ale dalej już niebieski.
Niestety W3 nie wlezie u mnie, brakuje z kilkunastu milimetrów
Niestety W3 nie wlezie u mnie, brakuje z kilkunastu milimetrów
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2021 11:55 am przez Osa, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Adam
W Zecie mam 182.4 dostępne, z tym, że może mnie Repetier mylić. Prusa slicer pokazywał mi chyba 194 mm wysokości tego elementu.
Przepraszam Fuse 4, ogonek.
W3 to skrzydło zdaje się.
Przepraszam Fuse 4, ogonek.
W3 to skrzydło zdaje się.
Pozdrawiam Adam
To odetnij ostatnie 15mm w slicerze i doklej ten stożek później. Tam nie ma żadnych sil i możesz dokleić to na styk.
Eh... skrzydlo prawie gotowe. Musze wydrukować środkową sekcję jeszcze raz z powodu błędu w geometrii...
Moja rara wydrukowana. Nie mogę znaleźć odrobiny czasu aby rozłożyć się z calym majdanem i nagrać build video.