Witam, dostałem dzis model FW190 wykonany przez http://cyber-fly.pl/ do dokonczenia i oblatania. Nie ma tu nic nadzwyczajnego producent zdecydował sie rozszerzyć produkcje o modele tzw. "pełnokadłubowe" - czyli klasyczny mysliwiec a wszystko co do tej pory wisiało na zewnątrz(regulator,odbiornik, pakiet, okablowanie itp) obecnie jest w srodku :jupi: Taki model jak na zdjeciach ma wage 116g, rozpietosc 89cm, długosc 66cm, tłoczoną oszkloną kabine Na dzis to tyle, Marek obiecał równiez inne modele z czasem. Bede sukcesywnie zamieszczał zdjecia i na koncu film z oblotu. Zaczynam prace w piątek... Inne fotki:
Dodam tylko, że pusty kadłub jest od początku maski silnika do koncza kabiny pilota.
Dziś troche pociągnąłem prace przy ESA FW190. Model ma zamontowane serwa(3szt), wklejone popychacze SW, zrobiłem wyloty powietrza za maską silnika. Zimą można sie obejsc bez tych dodatkowych "dziur", ale latem napewno silnik i regulator nie przeżyły by temperatury...Reszta na fotkach, cdn.
Z tej białej "masy" jak na poprzednich zdjęciach udało mi sie dziś wykrzesac takie coś:
Jeszcze "goły" bez linii podziałowych, ale po tylu dniach przestoju już coś jest. Malowanie jest efektem pomieszania kilku wzorów ubarwienia prawdziwej "foczki". Oblot bedzie jeszcze prawdopodobnie w tym tygodniu(nadchodzącym)
Nareszcie "zmęczyłem do końca foczkę . Zaraz pewnie sie zacznie, że kołpak srebrny? No cóż taki miałem pod ręką, aluminiowy kołpak trochę doważa przód do prawidłowego ŚC. Model jest "nie uzbrojony" - toż to nie makieta! Gdybym jeszcze bawił sie w detale to trzeba by namalowac swastykę na sterze kierunku i wtedy napaewno bylo by głośno i 'krawatowo" za zakazane tresci... Jeżeli jutro będzie temperatura znosna - zrobie oblot, ale film powstanie póżniej - mój pilot oblatywacz jest na wyjeżdzie i nie ma kto filmować. Obiecuje jednak - filmik bedzie napewno. Sugestie, uwagi , krytyka - mile widziane.
Na tej fotce widac luczek techniczny w którym jest umieszczony pakiet, reszta jest pod kabiną(odbiornik 2,4Ghz, serwo SW, regulator tuż obok silnika) .
Wysłany: 2010-06-19, 13:52
Dj. napisał/a:
Sugestie, uwagi , krytyka - mile widziane.
Taaa... jak przez wszystkich.
Fajnie to lata.
Jeśli mnie wzrok nie myli, to ster wysokości napędzany jest dwoma bowdenami mimo połączenia obu połówek drutem?
_________________ Pozdrawiam,
Andrzej Toczewski
www.modelarz.one.pl
Hunters - Radom
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum