Forum ACES Polska Strona Główna Forum ACES Polska
Gdy nie latamy i nie budujemy modeli spotykamy się internecie

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Jak to uciąć?
Autor Wiadomość
Piter Płeć:Mężczyzna
To jak sie tnie te taśmy?

PostWysłany: 2007-06-07, 18:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Latam w ESA może 1 miesiąci i jeszcze wszystkiego nie wiem Wink ale myślę że idzie mi nieźle ( 4 walki 4 cięcia 2 w jednej walce i jedena poważna kraksa[ mi nic ale przeciwniki... powiedzmy że latam kamikadze Twisted Evil ] ) Ale mam pytanie. Tasiemki mają 10m. Widziałem że w ESA ludzie mają taśmy z bibuły(albo czegoś podobnego)ale ona ma 2m szerokości. Czy taśmy się klei z bibuły czy może kupuje się jakieś 10m ??? Proszę o szybką opowiedź.

Pozdrawiam Piotrek M
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4929428

Janek Płeć:Mężczyzna
ACE
ACE

PostWysłany: 2007-06-08, 10:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Używamy krepy klejonej taśmą (odcinki po 2m). Nie spotkałem się z 10m odcinkami - niestety.

Japim Płeć:Mężczyzna
Administrator
Site Admin

PostWysłany: 2007-06-08, 13:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Janek napisał/a:
Używamy krepy klejonej taśmą (odcinki po 2m). Nie spotkałem się z 10m odcinkami - niestety.

Ta od prawdziwego kombatu jest za mocna. Smiglo nie tnie jej.

Janek - kiedy jakis sparing? Piotrek (pmaverik) odgrazal sie ze odbudowal swojego mustanga... Moze celulozy w ten weekend?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3253848

ACE
ACE

PostWysłany: 2007-06-08, 23:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może być, z pewnością będziemy się tłuc Esami. Co do 1/12 to jutro muszę zdemontować Iła, bo mam zamiar uruchomić hurricane'y na Łask (z mvvs'ami) więc raczej nie będę miał sprzętu gotowego. Może na niedzielę coś będzie latało.

PostWysłany: 2007-06-10, 19:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Coś co dobrze pasuje do tematu Smile Dzisiaj mieliśmy zawody na festynie. Parę razy miałem cięcie ale miałbym 2 miejsce gdyby nie to że taśma mi się "odbijała" od śmigła. Strasznie dziwne i nie wiem czemu tak się dzieję. Uderzam ŚMIGŁEM w taśmę a ta (po wydaniu odgłosu jak przy cięciu Razz) odskakuje na bok. Czy to może być wina tego że mój Foke (ESA) ma obudowę silnika i ona daje "dobicie" powietrza które odsuwa taśmę?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4929428

ACE
ACE

PostWysłany: 2007-06-10, 22:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no proszę, może jakieś fotki z tej wojny?

Administrator
Site Admin

PostWysłany: 2007-06-11, 11:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Piter napisał/a:
Coś co dobrze pasuje do tematu Smile Dzisiaj mieliśmy zawody na festynie. Parę razy miałem cięcie ale miałbym 2 miejsce gdyby nie to że taśma mi się "odbijała" od śmigła. Strasznie dziwne i nie wiem czemu tak się dzieję. Uderzam ŚMIGŁEM w taśmę a ta (po wydaniu odgłosu jak przy cięciu Razz) odskakuje na bok. Czy to może być wina tego że mój Foke (ESA) ma obudowę silnika i ona daje "dobicie" powietrza które odsuwa taśmę?

To chyba zalezy na jakim smigle latasz. Te slow-fly (nie HD) sa chyba bardziej podatne i czasami nie przecinaja tasmy. Zalezy tez jaka jest tasma - ta od kombatu 1:12 nie nadaje sie, jest za mocna.

Numer Gadu-Gadu
3253848

PostWysłany: 2007-06-11, 11:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

latam na śmigłach GWS (pomarańczowe). taśma to bibuła 1 cm szeroka 10m długa. Jeśli też śmigła nie tną dobrze to proszę o link do jakiś lepszych Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4929428

Administrator
Site Admin

PostWysłany: 2007-06-11, 12:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Piter napisał/a:
latam na śmigłach GWS (pomarańczowe).

Smigla GWS sa w dwoch rodzajach SlowFly z duzymi lopatami i HD z waskimi - te sa sztywniejsze.

Numer Gadu-Gadu
3253848

PostWysłany: 2007-06-11, 22:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dziękuje za odpowiedz. Smile spróbuje na HD

[ Dodano: 2007-06-27, 22:59 ]
W Łasku wypróbowałem HD i jest cool, do tego zamieniłem śmigło z 8*6 na 9*5 silnik ciągnie lepiej. Szkoda że Cię nie było bo mógł byś zobaczyć jak te HD tną w moim wykonaniu Twisted Evil Very Happy Szkoda tylko że silnik mi się po 1 walce trochę... no łożysko poszło trochę. Bił i ciągną gorzej ale jakoś jeszcze to 5 miejsce udało wywalczyć. Z góry przepraszam za błędy orty itp. ale piszę "wtrakcie" budowie KI-61 Smile[/list]
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4929428

Andrzej Płeć:Mężczyzna
Co ja robie tu?!?!?
Andrzej
Co ja robie tu?!?!?

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: 2008-02-21, 18:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No dobre pytanie ,,jak to obciąć??". JA zawsze przy starcie próbuje coś upolować!! Albo pod słońce i jak ktoś przeleci to......... Twisted Evil Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
10816059

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu